BENVENUTI!

Károlyi Ildikó olasz nyelvtanár

KÁROLYI ILDIKÓ vagyok, olasz nyelvtanár. Több mint tíz éve foglalkozom olasz nyelvoktatással, ez a munkám és az egyik kedvenc időtöltésem, kreatív hobbim is.

Villáminterjú

Károlyi Ildikó olasz nyelvtanár

Ha egyszerűen szeretnél megtudni rólam néhány dolgot, hallgasd meg a velem készült interjút, ami az MR1-Kossuth Szombat reggelében hangzott el.

Nyelvórák Skype-on!

Manapság, ebben a felgyorsult ritmusú, rohanó világban, az egyéb munkáim, vagy akár tanítványaim életvitele nem mindig teszik lehetővé a rendszeres budapesti helyszínhez kötött órák megtartását. Ám a hatékony nyelvtanulás egyik alapfeltétele a rendszeresség! Szerencsére ma már nincs szükség arra, hogy tanár és tanuló egy tanteremben, egymással szemközt ülve gunnyasszon!...

Manapság, ebben a felgyorsult ritmusú, rohanó világban, az egyéb munkáim, vagy akár tanítványaim életvitele nem mindig teszik lehetővé a rendszeres budapesti helyszínhez kötött órák megtartását.

Ám a hatékony nyelvtanulás egyik alapfeltétele a rendszeresség!

Szerencsére ma már nincs feltétlenül szükség arra, hogy tanár és tanuló egy helyen, egy tanteremben, egymással szemközt ülve gunnyasszon!

Máshogyan is tanulhatunk! Sokkal kényelmesebben, kevesebbet feszengve, lazán, érdekesen.

Íme a megoldás! – Találkozzunk az internet segítségével on-line!

ON-LINE TANÓRÁK – KÉNYELMESEN!

  • az időpontok rugalmasak, akár korán reggel, tiszta fejjel, munka előtt...
  • a helyszín kényelmes, akár mindenkinek saját otthonában, kedvenc foteljából...
  • időt, pénzt és energiát takarít meg azzal, hogy nem kell magántanárhoz vagy nyelvtanfolyamra járnia a város másik felébe, vagy akár másik városba
  • az órák színesebbek az internet adta előnyöket kihasználva
  • a tanulók kommunikatívabbak, kevésbé felszültek és motiváltabbak az órákon

További előnye az ilyen óráknak, hogy bármikor bekapcsolódhatunk az internetes böngésző oldalakra, illetve onnan sok érdekes, aktuális anyagot, hírt, zenét, nyelvtani feladatot stb. tölthetünk le, miáltal izgalmasabbá tehetőek az órák.

MIRE VAN SZÜKSÉG?

Csupán egy szélessávú internet-kapcsolatra, Skype-programra (ingyenesen letölthető kommunikációs program) és egy mikrofonos fülhallgatóra van szükség! Ezek segítségével gyakorlatilag ugyanolyan tanóra tartható, mint személyesen, azzal a különbséggel, hogy tanár és tanuló is a saját számítógépe előtt ül, és ha webkamera áll rendelkezésükre: még láthatják is egymást.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése